Vážení členové a příznivci, chceme Vás informovat, že jsme se přidali do projektu GIVT, který podporuje neziskové organizace a sportovní kluby.

Co znamená GIVT

Nyní můžete naší organizaci pomoct i obyčejným nákupem na internetu. Stačí, když nákupy, které děláte běžně, provedete přes portál GIVT. Část peněz z vaší útraty bude darována nám!

Je to opravdu jednoduché, zabere vám to jen několik vteřin vašeho času. A co je nejdůležitější, při nákupu nezaplatíte nic navíc.

Podpořte nás nakupováním na svých oblíbených e-shopech!

Sdílejte tuto informaci s vaším okolím a podpořte tak aktivity a činnost spolku Život bez střeva.

---

Žádost o spolupráci na výzkumu, který bude součástí závěrečné bakalářské práce na téma:

Vliv poskytovatele domácí parenterální výživy pacienta na kvalitu života.

Oslovila nás Jana Ilcová, studentka 1. Lékařské fakulty Univerzity Karlovy v Praze, obor Nutriční terapeut, s žádostí o vyplnění níže uvedených dotazníků, na jejichž základě bude moci hodnotit vliv poskytovatele domácí parenterální výživy. Veškeré Vámi poskytnuté údaje budou anonymní.

Předmětné dotazníky: 1/ Dotazník k DPV 1.pdf,  2/ Dotazník k DPV 2.pdf.

Pomozme jí tedy v její práci a vyplněné dotazníky prosím zašlete co nejdříve na Email jana.ilcova@centrum.cz, popř. poštou na korespondenční adresu našeho spolku Život bez střeva, z.s., Karenova 977/3, 150 00 Praha 5.

---

Naskytla se nám příležitost prezentovat české pacienty DPV na evropském lékařském kongresu v Lisabonu (ESPEN) formou videoprezentace.  Za tímto účelem bychom rádi požádali pacienty o zaslání fotografií, na kterých je vidět, jak tráví svůj čas v době napojení, ať už s pumpou v batohu nebo u stojanu.Cílem je ukázat, že i v České republice jsou pacienti na DPV, kteří i přes nepřízeň osudu chtějí vést normální, aktivní a co nejkvalitnější život.

Fotky zasílejte na info@zivotbezstreva.cz nejpozději do neděle 14. června 2015.

---

Na závěr Vám chceme připomenout a informovat Vás o týdnu osvěty o parenterální výživě, který je ve dnech 3. - 9. srpna 2015. Náš spolek se samozřejmě bude na této osvětě podílet. Pokud máte tedy nějaký nápad či návrh na aktivitu, která by efektivně podpořila tuto osvětu, zašlete nám jej na Email info@zivotbezstreva.cz.